01.
אני מאמינה ששינוי אמיתי ועמוק מתחולל דרך מפגש אנושי וקשר בין שני אנשים.
המרחב הטיפולי מהווה הזדמנות להתבוננות עצמית של האדם על כל חלקיו. דרך קשר טיפולי ניתן יהיה לגעת ולהתמודד עם דפוסים המקשים על התפתחות וצמיחה, במטרה לחיות חיים אותנטיים, חופשיים ומלאים יותר.
טיפול הוא חוויה ריגשית משמעותית המאפשרת לנו לבחור בצורה חופשית את דרכי חיינו, להשלים עם חלקי נפשנו ולקבל שליטה עליהם במקום להיות נשלטים על ידם. הטיפול מאפשר לשחרר מתחושות אשמה,בושה, חרדה, דכאון, חוסר ביטחון וטראומות, מהכבלים המעכבים אותנו מלהתקדם ולהתפתח בחיים.
הטיפול הפסיכודינאמי מציע הקשבה והבנה מעמיקה של האישיות והנפש, וטיפול בקשיים רגשיים שונים. דרך הקשבה, התבוננות עמוקה, חומלת וחסרת שיפוטיות מתאפשר מפגש והיכרות של האדם עם עצמו, על כל חלקיו, המודעים ושאינם מודעים ומתוך כך מרחב הבחירה והחופש בחייו מתרחב.
מתוך ביטחון נוכל להיות במגע עם רגשות "קשים לעיכול", לזהות ולהבין אותם, ולהחזיר את הבעלות על הרגשות שלנו ולא להיות נשלטים על ידם.נקשיב לתחושות העולות מן הגוף ומספרות לנו את הסיפור הלא ידוע ונעמיק את ההיכרות עם עצמנו.
02.
הריון ולידה הם מסע מופלא, אבל לפעמים הדרך יכולה להיות מאתגרת. כמו בכל מסע, יש עליות ומורדות, ימים של התרגשות וציפייה, אך גם רגעים של חשש ודאגה. עבור חלק מהנשים, החששות הטבעיים הופכים לחרדה של ממש, והשמחה שציפו לה מתחלפת בתחושות של עצב ודיכאון.
אם את מוצאת את עצמך מתמודדת עם מחשבות טורדניות, פחדים שלא מרפים, או תחושת עצב מתמשכת - את לא לבד. רבות הנשים שחוות חרדה או דיכאון במהלך ההריון או אחרי הלידה. זה יכול להתבטא בדאגות אינסופיות לגבי בריאות העובר, פחד מוגזם מהלידה, או קושי להתחבר לתינוק אחרי שנולד.
כפסיכותרפיסטית ומיילדת, אני רואה את התמונה המלאה של המסע שלך. הניסיון שלי מאפשר לי להבין לעומק את השינויים הפיזיים והרגשיים שאת עוברת. אני יודעת כיצד ההורמונים משפיעים על מצב הרוח, איך השינויים בגוף יכולים להשפיע על הדימוי העצמי, וכיצד הציפיות החברתיות יכולות להכביד.
בטיפול אנחנו יוצאות יחד למסע של גילוי והחלמה. זה מתחיל בהקשבה - להבין את הסיפור הייחודי שלך, החששות והתקוות. יחד, נפתח כלים להתמודדות עם החרדה, נלמד טכניקות לויסות והרגעה עצמית, ונעבוד על שינוי דפוסי חשיבה שמכבידים עלייך.
אם את מתמודדת עם דיכאון, נעבוד על בניית מחדש של תחושת השמחה והמשמעות. נחזק את הקשר שלך עם העובר או התינוק, ונבנה את הביטחון שלך כאמא. לאורך כל הדרך, אני כאן כדי לתמוך, להקשיב, ולהציע את הידע והניסיון שלי.
זכרי, לפנות לעזרה היא לא סימן לחולשה - זו עדות לכוח ולאהבה שלך לתינוק. חרדה ודיכאון הם אתגרים שניתן להתגבר עליהם, ורבות הנשים שמצליחות לצאת מהם ולחוות את ההריון וההורות בצורה מלאה ומספקת.
אני מזמינה אותך להתחיל איתי במסע הזה. יחד, נוכל ליצור עבורך חוויית הריון, לידה והורות חיובית ומעצימה.
את לא צריכה לצעוד בדרך הזו לבד.
03.
גיל ה- Me'ever תקופת שינוי והזדמנות לצמיחה
גיל המעבר מביא עמו שינויים משמעותיים בחיי האישה, הן פיזיים והן נפשיים. מעבר לתסמינים הפיזיים המוכרים כמו גלי חום והזעות לילה, נשים רבות חוות גם אתגרים נפשיים משמעותיים. תנודות במצב הרוח, חרדה, ואף דיכאון הן תופעות נפוצות. רבות מדווחות על תחושת אובדן - אובדן הפוריות, שינויים בדימוי הגוף, ותחושת חוסר ודאות לגבי זהותן החדשה. קשיי שינה וירידה בליבידו עשויים להשפיע על איכות החיים והיחסים הזוגיים. בנוסף, זהו זמן של שינויים משפחתיים, כמו ילדים שעוזבים את הבית, ואתגרים בקריירה שעשויים להוביל לתהיות לגבי המשמעות והכיוון בחיים.
טיפול פסיכותרפי בתקופה זו יכול להיות כלי רב עוצמה להתמודדות ולצמיחה. הוא מספק מרחב בטוח לעיבוד הרגשות והחוויות המורכבות הנלוות לשינויים הגופניים וההורמונליים. הטיפול עוזר בפיתוח אסטרטגיות להתמודדות עם תסמיני החרדה והדיכאון, ומסייע בבניית דימוי גוף ותפיסה עצמית חיובית. זוהי הזדמנות לבחון מחדש יעדים אישיים ומקצועיים, ולהתאים את הציפיות והשאיפות לשלב החיים החדש. הטיפול גם תורם לשיפור התקשורת הזוגית והמשפחתית, ומסייע בהתמודדות עם שינויים במערכות היחסים. יתרה מזאת, זו הזדמנות לחקור ולפתח משמעות ותכלית חדשות בחיים.
מחקרים אקדמיים מהשנים האחרונות מדגישים את יעילותם של טיפולי פסיכותרפיה בהתמודדות עם אתגרי גיל המעבר.
כפסיכותרפיסטית אינטגרטיבית, אני ממליצה על גישה הוליסטית לטיפול בנשים בגיל המעבר. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) יעיל במיוחד בהתמודדות עם תסמיני חרדה ודיכאון, ובשינוי דפוסי חשיבה שליליים. טכניקות מיינדפולנס יכולות לסייע בהפחתת מתח ובשיפור איכות השינה. טיפול דינמי מאפשר עיבוד עמוק של נושאים הקשורים לזהות ומשמעות. בנוסף, אני משלבת ידע מתחום הבריאות הנשית, כולל הבנה של השינויים ההורמונליים והפיזיולוגיים, כדי לספק גישה מקיפה ומותאמת אישית. עבודה על דימוי גוף, שינויים בקריירה ובחיים באישיים הינם חלק אינטגרלי מהטיפול.
גיל המעבר הוא לא רק תקופה של אתגרים, אלא גם הזדמנות לצמיחה, גילוי עצמי מחודש ויצירת פרק חיים מספק ומשמעותי.
04.
המפתח לחוויה מעצימה
לידה היא אחד האירועים המשמעותיים ביותר בחיי אישה (והפרטנר/ית שלה) המשלב אתגרים פיזיים ורגשיים כאחד. הכנה רגשית ללידה היא חיונית כדי לאפשר לך לגשת לחוויה זו מתוך תחושת ביטחון, מודעות ושליטה. כמיילדת ופסיכותרפיסטית אינטגרטיבית, אני רואה כיצד נשים שעוברות הכנה רגשית מגיעות ללידה עם כלים להתמודדות, יכולת לתקשר את צרכיהן ביעילות, ופתיחות לחוות את הלידה על כל היבטיה. הכנה זו מסייעת להפחית חרדות, לבנות ציפיות ריאליות ולחזק את הקשר בין האם לתינוקה עוד לפני הלידה.
כל אישה יכולה להפיק תועלת מהכנה רגשית ללידה, ללא קשר לניסיונה הקודם או לסוג הלידה המתוכננת. זה רלוונטי במיוחד לנשים שחוות חרדה מהלידה, אלו שעברו חוויות לידה מאתגרות בעבר, או נשים שמתמודדות עם אתגרים רגשיים במהלך ההיריון. נשים ובני/ בנות זוגן ימצאו ערך רב בהכנה זו, גם אלו המתכננות לידה טבעית וגם המיועדות לניתוח קיסרי. השילוב הייחודי שלי כמיילדת ופסיכותרפיסטית מאפשר לי להתאים את ההכנה לצרכים האישיים של כל אישה, תוך הבנה מעמיקה של התהליך הפיזי והרגשי כאחד.
הכנה רגשית ללידה כוללת מגוון טכניקות ואסטרטגיות. אנו עובדות יחד על זיהוי וניהול פחדים וחרדות, פיתוח טכניקות הרפיה ונשימה, בניית תכנית לידה גמישה, ועיבוד ציפיות וחששות. אני משלבת גישות מעולם הפסיכותרפיה, כגון CBT עם הידע המעשי שלי כמיילדת.
התהליך מעניק כלים להתמודדות עם כאב וקושי, מחזק את הביטחון העצמי, ומשפר את יכולת קבלת ההחלטות במהלך הלידה. יתרה מזאת, הכנה זו יכולה לשפר את החיבור הזוגי ולהכין את בן/בת הזוג לתמיכה אפקטיבית.
בסופו של דבר, ההכנה הרגשית מאפשרת לך לגשת ללידה מתוך תחושת חיבור לעצמך, מוכנות ופתיחות .לחוויה המופלאה של הבאת חיים חדשים לעולם.
05.
האם חווית לידה מאתגרת? את מרגישה שקשה לך להתאושש מהחוויה?
לידה היא אירוע משמעותי בחיי כל אישה, אך לעתים היא יכולה להותיר צלקות רגשיות.
כפסיכותרפיסטית ומיילדת, אני מביאה שילוב ייחודי של ידע וניסיון לטיפול בך. ההתמחות שלי בפסיכותרפיה לנשים מאפשרת לי להבין לעומק את החוויות והאתגרים הייחודיים שאת עוברת. הרקע שלי כמיילדת מעניק לי הבנה מעמיקה של תהליך הלידה על כל היבטיו, מה שמאפשר לי לספק לך תמיכה מקיפה ומותאמת אישית.
אני מאמינה בגישה הוליסטית, המתייחסת אליך כאדם שלם - גוף ונפש. בטיפול אצלי, תקבלי מרחב בטוח ומכיל לעבד את חווית הלידה שלך, לחזק את הקשר עם עצמך ועם תינוקך, ולבנות את הביטחון והכלים להתמודד עם האתגרים של האימהות.
מהם הסימפטומים של טראומה לאחר לידה?
פלשבקים או זיכרונות חודרניים של הלידה | סיוטים הקשורים לחוויית הלידה | תגובות פיזיות חזקות (כמו דופק מואץ, הזעה) כשנזכרות בלידה | הימנעות ממצבים, מקומות או אנשים המזכירים את הלידה | קושי להקשר רגשית לתינוק | תחושות של ניתוק או הסתגרות רגשית | קושי לישון או להתרכז | עצבנות יתר או תגובות בהלה מוגזמות | תחושות אשמה או בושה הקשורות ללידה | חרדה מוגברת לגבי בריאות התינוק או לידות עתידיות.
זכרי, לפנות לעזרה היא לא חולשה - זו עוצמה. את לא צריכה לעבור את זה לבד. יחד, נוכל לעבור את התהליך הזה ולעזור לך למצוא מחדש את השמחה והסיפוק באימהות שלך.
במה בדיוק הטיפול עוזר במקרים של טראומה לאחר לידה?
-
עיבוד החוויה הטראומטית: מתן כלים לעבד את האירועים בצורה בריאה ומאוזנת.
-
הפחתת תסמינים: הקלה בסימפטומים כמו חרדה, דיכאון ופלשבקים.
-
שיפור הקשר עם התינוק: עזרה בבניית קשר בריא ומאושר עם התינוק.
-
חיזוק הערך העצמי: עבודה על תחושות אשמה ובושה, וחיזוק הביטחון העצמי כהורה.
-
כלים להתמודדות: לימוד טכניקות להרגעה עצמית וניהול מצבי לחץ.
-
תמיכה רגשית: מתן מרחב בטוח לביטוי רגשות ועיבודם.
-
שיקום תחושת השליטה: עזרה בבניית תחושת מסוגלות ושליטה בחיים.
-
הכנה ללידות עתידיות: עבודה על פחדים וחששות לקראת לידות נוספות.
-
שיפור היחסים הזוגיים: עזרה בתקשורת ותמיכה הדדית בין בני הזוג.
-
נורמליזציה: הבנה שהתגובות הן נורמליות למצב לא נורמלי, מה שמפחית תחושות של בדידות ו"השתגעות".
06.
אני יודעת שאת עוברת תקופה קשה מנשוא. לידה שקטה היא חוויה מטלטלת ומשנת חיים, והכאב שאת חשה הוא עמוק ואמיתי. האם את מרגישה לבד בתוך הסערה הרגשית הזו? האם את תוהה אם מה שאת מרגישה הוא נורמלי?
אולי את מוצאת את עצמך מתמודדת עם:
• לילות ארוכים של נדודי שינה, או להיפך - רצון לישון ללא הפסקה?
• תחושת ניתוק עמוקה מהסובבים אותך, כאילו קיר שקוף מפריד בינך לבין העולם?
• גלי אשמה וכעס שמציפים אותך ללא התראה?
• הימנעות ממקומות או אנשים שמזכירים לך את ההיריון, מתוך פחד מהכאב?
• מחשבות חוזרות ונשנות על מה שקרה, כאילו המוח שלך מנסה להבין את הבלתי נתפס?
• תהייה מתי, אם בכלל, תוכלי להרגיש שמחה שוב מבלי להרגיש אשמה?
חשוב לי שתדעי - כל אחת מהתחושות הללו היא תגובה טבעית ומובנת לאובדן העמוק שחווית. את לא לבד, ואת לא משתגעת. מה שאת עוברת הוא חלק מתהליך האבל והריפוי, ואני כאן כדי ללוות אותך בדרך הזו, בקצב שלך ובדרך שמתאימה לך.
כפסיכותרפיסטית אינטגרטיבית ומיילדת, אני מציעה מגוון גישות טיפוליות המותאמות אישית לצרכייך:
• פסיכותרפיה/ריפוי בדיבור - מספק מרחב בטוח לעבד את חווית האובדן ולבטא רגשות ללא שיפוטיות.
• טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) - עוזר לזהות ולשנות דפוסי חשיבה מכבידים.
• טכניקות הרפיה ומיינדפולנס - מסייעות בהפחתת חרדה ושיפור איכות השינה.
כל אחת מהגישות הללו מוכחת מחקרית כיכולה לתרום להקלה בכאב, לעיבוד האובדן, ולבניית כוחות להמשך החיים. יחד, נבנה נמצא את הדרך המשלבת את הגישות המתאימות ביותר עבורך, תוך התחשבות ברגשותייך, בצרכייך ובקצב האישי שלך, תוך כבוד לזיכרון ולאהבה לתינוק שלך.